Informatie

Tijdens haar opleiding begin jaren 70 aan de Kopse Hof te Nijmegen kwam Marleen voor het eerst in aanraking met een weefgetouw. De fascinatie van de kruising van draden in “schering en inslag” en de creatie die daarmee ontstond, boeide meteen en bleef boeien. Eind jaren 80 volgde ze de opleiding Kunstweven aan het Koninklijk Story instituut in Gent België. Naast het weven maakte zij zich nog veel textieltechnieken eigen zoals schilderen op zijde, vilten, batikken, stof drukken en papier scheppen.
Marleen volgde bovendien talloze workshops bij binnen- en buitenlandse textielkunstenaars. De onbegrensde mogelijkheden van het werken met textiel, prikkelen Marleen steeds weer om te experimenteren en te vormen. Soms zijn het de materialen dan weer de textiele technieken die dienen als uitgangspunt in het werk van Marleen.
Haar enthousiasme voor het werken met textiel en het weven in het bijzonder brengt ze al vele jaren over op haar cursisten.

Atelier Weefsel

Productverkoop

Atelier Weefsel verkoopt:

  • Venne garens voor weven, breien, haken, borduren, kantklossen etc.
  • Zijden stoffen, zijden sjaals, zijdeverven en toebehoren.
  • Als Louët dealer krijgt u uitgebreid en vakkundig advies m.b.t. spinnenwielen en weefgetouwen.
Atelier Weefsel

En verder:

Marleen maakt deel uit van de groep weefKWRT. Een samenwerking en vriendschap van Roos Cox, Anneke Kersten, Gera Hultink en Marleen Jongen. Zij informeren en stimuleren elkaar op weefgebied en textiele kunst. Het samen experimenteren brengt voor ieder nieuwe textiele horizonten.
Het viertal gaat exposeren in:

weefKWRT

Marleen vormt samen met haar dochter Marloes Jongen TEXTILES & CO en is een bekroning op een familiegeschiedenis waar textiel tot wel 4 generaties terug gaat, naar de textielwinkel van grootmoeder cq overgrootmoeder.

Het resultaat: textiele wandkleden volgens de filosofie van Bolder Textiles; “zacht met een rauw randje” maar met twee keer zoveel liefde gemaakt. Zie ook www.marloesjongen.nl

KEY Webdesign